Sznurki wędliniarskie
W naszej ofercie znajdziesz sznurki wędliniarskie, które zapewniają komfortowe wiązanie produktów mięsnych, w tym wyrobów przeznaczonych do wiązania maszynowego. Sznurki produkowane z wielu typów przędzy, w zależności od zastosowania i potrzeb dostępne są w różnych grubościach i kolorach.


Sznurek naturalny bawełniany i lniany
- Naturalny materiał używany przy tradycyjnej produkcji wędlin, szynek, wędzonek, itp.;
- Odporny na wysokie temperatury;
- Wytrzymały na zrywanie;
- Występuje w kolorach naturalnych jak i w wersjach barwionych;
- Produkowany w 3 grubościach: 3mm, 6mm, 8mm;
- Ulega biodegradacji.








Sznurek polypropylenowy
- Sznurek produkowany z polipropylenu;
- Wytrzymały na zrywanie;
- Odporny na absorpcję wilgoci;
- Odporny na temperaturę;
- Dostępny w wielu kolorach
- Występuje w kilku grubościach.
Sznurek elastyczny
do wiązałek
Sznurek przeznaczony jest do wiązania wyrobów mięsnych takich jak boczki, pieczenie, rolady, sztuki mięsa, wędliny, itp. na maszynach w pełni automatycznych – wiązałkach.
Produkt jest kompatybilny z każdą maszyną, nie wymaga dodatkowych ustawień urządzeń. Aplikacja jest łatwa i nieskomplikowana.
Oferujemy sznurki o różnym stopniu elastyczności i grubości. Produkowany sznurek występuje najczęściej w kolorze białym. Inne kolory dostępne na specjalne zamówienie.



