Sznurki wędliniarskie

W naszej ofercie znajdziesz sznurki wędliniarskie, które zapewniają komfortowe wiązanie produktów mięsnych, w tym wyrobów przeznaczonych do wiązania maszynowego. Sznurki produkowane z wielu typów przędzy, w zależności od zastosowania i potrzeb dostępne są w różnych grubościach i kolorach.

Element graficzny
Pętelki wędliniarskie
Klipsy wędliniarskie
Klipsy wędliniarskie

Sznurek naturalny bawełniany i lniany

  • Naturalny materiał używany przy tradycyjnej produkcji wędlin, szynek, wędzonek, itp.;
  • Odporny na wysokie temperatury;
  • Wytrzymały na zrywanie;
  • Występuje w kolorach naturalnych jak i w wersjach barwionych;
  • Produkowany w 3 grubościach: 3mm, 6mm, 8mm;
  • Ulega biodegradacji.
Element graficzny
Element graficzny
Element graficzny

Sznurek polypropylenowy

  • Sznurek produkowany z polipropylenu;
  • Wytrzymały na zrywanie;
  • Odporny na absorpcję wilgoci;
  • Odporny na temperaturę;
  • Dostępny w wielu kolorach
  • Występuje w kilku grubościach.

Sznurek elastyczny
do wiązałek

Sznurek przeznaczony jest do wiązania wyrobów mięsnych takich jak boczki, pieczenie, rolady, sztuki mięsa, wędliny, itp. na maszynach w pełni automatycznych – wiązałkach.

Produkt jest kompatybilny z każdą maszyną, nie wymaga dodatkowych ustawień urządzeń. Aplikacja jest łatwa i nieskomplikowana.

Oferujemy sznurki o różnym stopniu elastyczności i grubości. Produkowany sznurek występuje najczęściej w kolorze białym. Inne kolory dostępne na specjalne zamówienie.

Element graficzny
Element graficzny